Hogy ne legyen fárasztó az étterem nyitás?

Egy új vendéglátóegység megtervezése annyira fárasztó tud lenni, amennyire izgalmas. Természetesen senki ne gondolja, hogy egy új étterem elindítása csupa rózsaszín felhő és pénzbevétel. Az újdonság varázsát manapság a piac telítettsége miatt csak gondos ötletelés és marketing mellett lehet egy napnál tovább fenntartani. Ami az ötletek részét illeti: egy étterem, kávézó vagy cukrászda elindításakor a falak színétől kezdve egészen odáig, hogy melyik étel hol szerepeljen az étlapon, minden apróságot meg kell tervezni. Persze, nem csak elméletben, hanem pénzügyi téren is. Ha mindenre megvan a megfelelő keret, utána lehet elkezdeni a kigondolt termékek beszerzését is.

étterem nyitás

Az étterem legfontosabb berendezéseit az étterem nyitás alkalmával kell beszerezni. Mindig az arculatnak és a funkcióknak legmegfelelőbb bútorzatot és eszközöket válasszuk. Ezek beszerzése igen fáradságos lehet. Legfőképp azért, mert nagy ritkaság, ha egy éttermi kellékes oldalon minden egy helyen megtalálható. Általában külön kell megvenni az evőeszközöket, a székeket és asztalokat és megint másik helyen a drapériákat. Szerencsére ma már léteznek online webshopok, amelyek minden éttermi kelléket egy helyen kínálnak. Így akár egy teljes vendéglátóegység egy-kettőre berendezhető és jelentős energiákat spórolhatunk meg ilyen módon.