Eldugult lefolyó

A lefolyók, mosogatók és WC-k mindig hajlamosak eldugulni, főleg hogyha hosszú évek óta azt mondjuk hogy nincs szükség külön kidobni az ételmaradékot, kiszedni a hajszálakat vagy éppen  bedobálható minden a WC-be. A későbbiekben ez meg fogja bosszulni magát és elengedhetetlen lesz, hogy profi segítséget szerezzünk az eldugult lefolyó kapcsán.

eldugult lefolyó

Azonban tudunk adni pár tippet, amikkel akár hosszú ideig jó állapotban tarthatjuk a lefolyóinkat:

  1. Ne pakoljunk beléjük semmilyen felesleges dolgot. Zsír, hajszálak, ételmaradékok és papírszemét. Ezek elsőre úgy tűnnek hogy simán lefolynak, de minél kevésbé terheljük a rendszert annál könnyebb azt karbantartani.
  2. Zsíroldó tisztítószerekkel való átöblítést érdemes elvégeznünk 3 havonta egyszer. Ilyenkor csak engedjük bele a szert a lefolyóba és hagyjuk állni azt pár óráig hogy kifejtse a hatását. Ezután alaposan öblítsük át sok forró vízzel a rendszert. Vigyázzunk ha nem eléggé jó a korrózióvédelme a házunk csőrendszerének.
  3. Pár évente hívjunk egy vízszerelőt. Ha nincs hatalmas probléma akkor olcsóbban, gyorsabban és problémamentesebben fogunk kijönni a csatorna karbantartásból, mintha arra várnánk hogy megtörténjen a katasztrófa.